Bröllopsfixaren - vägen ur sorgen

Hon miste sin mamma när hon bara var ett barn. Som vuxen omkom hennes man i tsunamin 2004. Ändå säger hon idag att hon är lycklig och att hon tycker att hon ever det bästa av liv. Hur kom hon dit? Maria Ekman valde att åka tillbaka till Thailand där hennes familj slets i stycken. Där jobbar hon nu halva året som bröllopskoordinator.
Följ med på en resa ut ur sorgen.

Maria visar oss bilderna från Thailand efter tsunamin där hon miste sin man Nocke. Nocke och Maria son Robin hängde i samma palm och kämpade för sina liv men Nocke klarade sig inte.
- Vi pratar nästan varje dag om Nocke, säger Robin. Han jämför med de som inte pratat om sin sorg. De har det nog jobbigt, för de som inte pratar om sin sorg behåller den inom sig, menar Robin.

- Livet blir inte alltid som man tänkt sig men idag har jag ett liv där jag valt det bästa av två världar, säger Maria.
Hon har två jobb i två världsdelar idag. Under sommarhalvåret bor Maria och hennes familj i en villa i Karlskoga. Maria arbetar som personlig assistent. Under vinterhalvåret åker familjen till Thailand där 13-åriga sonen Olle går i svenska skolan medan Maria anordnar bröllop för svenska par på de varma stränderna. 

Nocke och Maria drömde själva om att gifta sig på en strand i Thailand men det var för svårt att arrangera det.
- Nu genomför jag det Nocke och jag pratade om.
Nocke och Maria hade pratat noga igenom hur livet skulle kunna bli om den ena av dem gick bort.
- Det har varit som ett facit för mig, säger Maria Ekman.

Maria Ekman berättar också om en lång sorgeprocess där fotografierna på hennes man från början stod överallt i huset för att sedan plockas undan ett och ett. bröllopsfotografiet står fortfarande på plats trots att maria nu lever med en ny man. 
- Det tog ganska lång tid innan jag plockade undan Nockes kläder ur garderoben. Och jag ställde mig snabbt frågan om jag ska bli själv och aldrig uppleva kärlek igen, berättar Maria.