Söndagen den 25 april

I helgen har jag funderat mycket över hur det är att vara ung tjej idag. Det kan inte vara lätt med alla sjuka ideal som målas upp överallt. Framför allt tänker jag på bloggerskorna.

Visst fanns det ideal på 80-talet också. Jag minns att jag tyckte tjejen i filmen Flashdance var fantastisk och Brooke Shields var ju magiskt snygg. Men dom var inte sjukt smala, med stora läppar och stora böljande platinablekt hår.

Jag läser dagligen mängder av bloggar och börjar tröttna rejält på tjejerna som står för de mest populära. Deras dagar går ut på att powerwalka, fixa naglar, gå till kändisfrisören Bobby och sätta i löshår, ta bort behåring med laser (för man kan ju INTE ha hår på sin kropp. ) De partas på vardagskvällar, de gör weekendresor till New York, och de hämtar ut mängder av gratisprylar på posten som dom får från olika företag. De här tjejerna tjänar mängder av pengar på sina bloggar. MEN HALLÅ! Vad är det för ideal våra ungdomar får? Att livet ser ut på det viset?

I går hade Gröna Lund säsongspremiär. Då skrevs det på de här bloggarna att de hade fått VIP-biljetter. På förmiddagen var parken BARA öppen för "kändisar". De fick gratis inträde, gratis åkpass och gratis spunnet socker osv. Hur kul är det att läsa för en ungdom där föräldrarna kanske inte ens har råd med ett besök på en nöjespark per säsong.

För ett tag sen var det också debatt om att vissa av de kända bloggerskorna fick gratis sjukvård på en privat klinik i Stockholm för sina barn, OM de skrev om kliniken på sina bloggar. Helt plötsligt skrev flera av tjejerna om HUR bra vård de fick på den specifika kliniken, HUR fantastiskt de blev bemötta osv.

Det som stört mig mest den senaste tiden är hur de här tjejerna nästan dagligen skriver om allt onyttigt de vräker i sig dagligen. "Jag har vräkt i mig pizza, bearnaisesås och godis HELA helgen". En av tjejerna skriver att hon VARJE dag äter massvis av choklad för hon KLARAR sig inte utan, en annan bakar ideligen och visar upp alla kakor som hon och hennes familj vräker i sig. Varför? Alla ser ju ut som spetor, de kan omöjligen vräka i sig allt detta. Antagligen skriver de detta för att bevisa att de minsann inte har ätstörningar. Men äter man så mycket onyttigt som de säger sig göra, så är man i alla fall lite mullig, inte spinkig.

Det värsta just nu är ändå en tjej som fick barn för ett tag sen. Varje dag skriver hon om hur hon späker sig för att komma i form igen. BLI AV MED FETTET.
"Nu ska jag ut och powerwalka" "Nu ska jag för andra gången idag ställa mig på mitt löpband" "Nu ska jag till min PT (personliga tränare) han ska få köra skiten ur mig". Hon lägger dessutom upp bilder på det hon äter varje dag. "Jag är SÅ duktig, idag åt jag bara broccoli och en kycklingbit till middag" "denna månad ska jag inte äta något fett och inga kolhydrater". Herre Gud, människan är ju trebarnsmamma, och håller på detta viset. SKÄMS!

Nä, upp till kamp mot de sjuka ideal som finns idag. Unga (framför allt tjejer) måste få bättre ideal än några tjejer i Stockholm som lever ett låtsasliv.