Det bidde bara en macka...

25 april 2010

I dag var lunchen lika spektakulär som... ja, eh, enkel. Kalla varma mackor.
Gör så här.

Ta något 2X2 skivor mjukt vitt eller fibrigt rostbröd, bred lite smör på ena skivan och lägg på vilket pålägg som helst, nästan. Men alltid ost! Brie, getbrie, gruyère eller västerbotten om du gillar mycket smak, någon mildare variant annars.
Kombinera med skinka, parmaskinka, salami eller annat skivat korvpålägg.

En grönsak kanske? Tomatskiva, jajamän. Fransk senap. Pröva med lax och pepparrot, lutfisk och blåbär... nä kanske inte. Tryck i alltsammans i smörgåsgrillen, glöm inte att bre lite smör på utsidan av mackan också; alternativt olivolja. Grilla.

Och så det finaste av allt: Låt allt du inte orkar äta upp kallna över natt i kylen och bli riktigt segmjukt. Ät till lunch dagen efter.

Bon appétit?