Karlstad

Missbrukarna nöjda med vården

De som tar del av missbruksvården inom Karlstads kommun är mycket nöjda med den hjälp de får. Det visar en ny undersökning som kommunen låtit göra. Kommunen har bland annat frågat om bemötande och möjlighet till kontakt. De flesta svaren är positiva. 

Missbruksvården i Karlstad får gott betyg

De som tar del av missbruksvården inom Karlstads kommun är mycket nöjda med den hjälp de får. Det visar en ny brukarundersökning som kommunen låtit göra.

Och Frank, som nu är drogfri, håller med.

– Jag fick hjälp att hålla mig nykter och drogfri genom mitt senaste fängelsestraff, och det har hållit i 18 månader, säger Frank. Det är tack vare Karlstads kommun som jag fortfarande är nykter och drogfri.

Kommunen har frågat bland annat om bemötade, möjlighet till kontakt och om personalen har tillräckligt med tid. 458 enkäter lämnades ut och 281 kom tillbaka ifyllda, vilket ger en svarsfrekvens på närmare 60%. Svaren är mellan 80 och 90% positiva. Inger Granhagen, avdelningschef för socialpsykiatri, alkohol och narkotika inom Karlstads kommun, är mycket nöjd över undersökningsresultatet.

– Vi är jätteglada för den respons vi har fått. Både att det är väldigt många som har svarat och att resultatet utifrån de frågor vi har ställt är väldigt bra.

Inger Granhagen tar det goda resultatet som intyg för att de har en professionell personal som bemöter och stöttar brukarna på ett bra sätt.

– Jag tycker också att det visar att det är ett individuellt bemötande, att man faktiskt tar det som den enskilde önskar och vill på stort allvar, säger Inger Granhagen.

Undersökningen kommer att återkomma varje år.

Fotnot: Frank heter egentligen något annat.

Läs också: