Mest lästa nyheter vecka 16


1.
Systembolaget hade i dag stora problem i länet. 28 butiker runtom i Sverige, varav fem i Östergötland, fick i dag hålla stängt stängt sedan kassasystemet slagits ut.

2.
Nu har vinnarna av Drömvinsten på 82 miljoner gett sig till känna. Det var en barnfamilj i Norrköping som igår hörde av sig till Svenska Spel för att höra om det verkligen var sant.

3.
Fästingsäsongen har dragit igång, och den snörika vintern har varit gynnsam för fästingarna.

4.
En person omkom i den lastbilsolycka som inträffade tidigare idag utanför Motala.

5.
För första gången kommer Norrköpings kommun ta prover på det grus som legat på vägar och trottoarer under vintern. Syftet är att se om det finns miljögifter i gruset.

6.
Innan vår nya landshövding flyttar in på Linköpings slott, så passar nu arkeologerna på att gräva lite i trädgården, i sin jakt på slottets allra äldsta delar. Man vill hitta gamla murar som inte förstörts av eldens härjningar och sedan försöka datera dem med hjälp av C14-metoden.

7.
Flera svenska flygplatser har nu fått stänga efter att nya askmoln dragit in över landet. Men luftrummet är fortfarande öppet över Östergötland, Stockholmsområdet och norra Norrland.

8.
Askan från vulkanutbrottet på Island har stängt luftrummet över stora delar av Europa. Linköpings flygplats stängde klockan 14 och Kungsängens flygplats i Norrköping stänger senast klockan 18.

9.
En man har jobbat som skolpsykolog i Linköping trots att han saknade psykologlegitimation. Mannen ska ha varit i kontakt med ett 15-tal barn förra året. När kommunen upptäckte det hela fick den falska psykologen sparken.

10.
Nattsjuksköterskornas strid om arbetstiderna fortsätter. Fackets krav på förkortad arbetstidsmodell fick blankt nej av landstinget vid den senaste förhandlingen.