27 April vid universums slut.

När Anders går på kurs tar Johanna över rodret och med sig har hon då Johan. Eftersom ingen åker ut utanför radiohuset kommer alla gäster till oss. Först ut var astronomen Urban Eriksson och kultur och bibliotekschef Maria Ehrenberg som pratade exentiellt om universums storhet. 

Alldeles strax, den 30 april, är det sista anmälingsdagen i tävlingen Svensktoppen Nästa och Johanna listade varför man skulle söka dit.

Johan vägrade att släppa astronomen Urban Eriksson och kultur- och bibliotekschef i Östra Göinges kommun Maria Ehrenberg efter intervjun. Då fick Johan veta att solen kommer att förstöras tids nog....fast det kommer att ta ungefär 7 miljarder år tills solen börjar att förstöras, och sen kommer det ta lika lång tid för solen att expandera såpass att den förstör jorden.

Idag röstar Europaparlamentets miljöutskott den svenska S-parlamentarikern Åsa Westlunds förslag att stoppa köttklistret, sedan ska även ministerrådet ge klartecken.

Vad är då köttklister för något? Jo, det är ett enzym (trombin) som sätter ihop köttdelar på ett enklare sätt, till exempel kan mindre delar av fläskfilé sättas ihop till något som ser ut som en hel färsk filé. I telefon hade avdelningsdirektör Evelyn Jansson-Elfberg på Livsmedelsverket som bland annat berättade att man ännu inte har klistret i Sverige men om det kommer blir det förbjudet för restauranger och catering-företag att använda sig av produkten.

Ingvar Widell vid skånepolisen berättade att 33 stycken cyklar redan är anmäld stulna i april månad vilket cykelentusiasten Birgitta Axelsson tyckte var tråkigt eftersom hon uppmanar hela Skåne att ta cykeln istället för bilen. Birgitta är med i tävlingen Skånetrampar för Kristianstads kommun.

Måste dock påpeka att alla barn och ungdomar under 15 år ska använda hjälm när de cyklar eller blir skjutsade på cykel. Så säger lagen som trädde i kraft den 1 januari 2005.