13-åring utsatt för våldtäktsförsök

En 13-årig pojke i Örebro län som utsattes för ett våldtäktsförsök av tre jämnåriga pojkar vågar inte längre gå till skolan av rädsla för att träffa den drivande av pojkarna där. Nu jobbar skolledningen för att förövarnen ska byta skola.

Det var under påskhelgen som en 13-årig pojke utsattes för ett våldtäktsförsök i en lägenhet på en ort i Örebro län. Tre pojkar i samma ålder hotade honom med en kniv och försökte tvinga honom till oralsex. 13-åringen flydde därifrån och händelsen polisanmäldes.

Skolans rektor beslutade att den drivande av de tre pojkarna skulle få sin skolundervisning i hemmet. Men i förra veckan kom skolledningen och föräldrarna till de inblandade överens om att han skulle gå tillbaka till skolan. Överenskommelsen gick ut på att 13-åringen skulle slippa träffa honom i skolan.

I onsdags i förra veckan fick de syn på varandra i skolmatsalen och då blev 13-åringen så rädd att han sprang hem och inte har vågat gå till skolan efter detta.Förvaltningschefen säger nu att med facit i hand borde de kommit fram till en annan lösning.

I måndags träffade skolledningen 13-åringens föräldrar igen och enligt förvaltningschefen jobbar de nu för att pojken som var drivande i våldtäktsförsöket ska byta skola. Förvaltningschefen säger också att han hoppas att föräldrarna går med på det, annars måste frågan upp på politisk nivå.