P3:s Musikhjälpen tillbaka till Göteborg – för återträff

I morgon, torsdag, återförenas Jason, Ametist och Christer och direktsänder ”Musikhjälpen – återträffen” under åtta timmar i P3. Det blir prat om hur de insamlade 5,7 miljonerna använts, godbitar från maratonsändningen i december och önskemusik. Dessutom spelar Hästpojken live.

– Det känns pirrigt att träffa Jason och Christer igen eftersom vi kom varann så nära och så tog det bara slut plötsligt. Vi har inte hängt sen dess, bara träffats när vi delade ut pris på P3 Guld, så vi har mycket att ta igen. Jag vill veta vad de har haft för sig sen dess så det kommer lyssnarna också få reda på, säger Ametist Azordegan.

Under Musikhjälpenveckan i december samlades 5,7 miljoner in till förmån för bekämpningen av malaria. Finn Norgren från Radiohjälpen berättar vilka biståndsprojekt pengarna gått till och hur det säkerställs att pengarna kommer fram och gör nytta. Förutom att Hästpojken, Kristian Anttila, Ida Redig, Per Egland och De Lescano spelar live i studion kommer det bara spelas önskemusik eftersom många låtar inte hanns med i december. Dessutom får lyssnarna reda på vilka som var de mest önskade låtarna.

Musikhjälpen 2009 sändes dygnet runt från en glasbur på Avenyn i Göteborg den 14-20 december i Sveriges Radio och SVT, en maratonsändning på 144 timmar. Programledare var Jason Diakité, Ametist Azordegan och Christer Lundberg.

Musikhjälpen – återträffen sänds i P3 torsdag 29 april kl 10.02-18.00 från Kanalhuset i Göteborg.

Pressbild Ametist Azordegan, Jason Diakité och Christer Lundberg
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/2938/1030675_1200_800.jpg  
Foto: Olivia Mariette Borg/Sveriges Radio

För vidare information, vänligen kontakta:
Maria Anderstam, pressinformatör P3
maria.anderstam@sr.se 
08-784 71 20, 070-293 72 70

Sveriges Radios presswebb: sverigesradio.se/press