tranemo

Grimsåselever bäst i Europa

Elever på skolan i Grimsås har tagit en dubbelseger och en andraplats i en internationell fototävling. Konkurrenterna var 29 skolor från 29 olika europeiska länder.

Tävlingen var kulmen och slutspurten på ett halvårsångt e-twinningprojekt, där det gällde att ta bilder inom fyra olika kategorier; Människor, Natur, Platser och Sport.

När slutresultatet meddelades, så hade Elin Adolfssons naturbild - av dagg på ett grässtrå- fått de klart flesta rösterna. I kategorin Människor kom Catherine Quassdorfs bild av barnet med nappflaska på andra plats efter Turkiet. Vid webbröstningen vann Sverige och Catherines skateboardbild stort.

Priset kommer med post från Skottland och består av en segerpokal med ingraverat namn och tävlingskategori.

– Jag hoppas verkligen att någon från högsta skolledning/bildningsnämnd vill vara med och dela ut de två pokalerna, för det är stort att två av våra fotografer är bäst i hela Europa, säger Anna-Lena Larsson som är lärare på Grimsåsskolan.

– Naturligtvis blir fotointresset ännu mera utbrett efter denna vinst. Det ger så mycket i kunskap och förståelse för andra länder och kulturer samt är en utmärkt möjlighet att använda sig av engelska i riktiga livet.

Tidigare vinster har varit Snilleblixtarna (förra året) och så den kollektiva vinsten av e-twinningprojektet Schoolovision 2009.