2/5 Konkurrensen hårdnar för Moraeus och kompani

Den här veckan hittar vi tre starka Melodifestivalfinalister bland

Jessica Andersson, Andreas Johnson Eric Saade.

Alla med ett enda mål – att göra lika bra ifrån sig på Svensktoppen som i Melodifestivalen. Eric, har till exempel en tredjeplats att försvara.

Jessica laddar om

Jessica Andersson är nöjd med årets melodifestivaläventyr och laddar om inför sommaren:

I höst är Jessica med i en hyllningskonserten till Queen. Musikmässigt fortsätter hon gärna med låtar som ”I did it for love” och gillar att sjunga på engelska, berättar hon för Carolina Norén.

Spänningen stiger i Orsa

I hemstaden för de regerande ettorna Kalle Moraeus och Orsa Spelmän, vars popularitet nu för första gången ställs ordentligt på prov stiger spänningen ännu en gång.

Veckans nykomling

2007-års Svensktoppsdrottning Sonja Aldén går in på sjundeplatsen med ”Innan jag släcker lampan”.

Detta innebar att Crucified Barbara fick lämna listan efter tre veckor med ”Heaven or Hell”.

Pernilla Wahlgren gick inte in på listan trots två omtester för ”Jag vill om du vågar”. Uppenbarligen vågade inte Svensktoppsjuryn. För Sibel räckte inte heller poängen till för hennes melodifestivalbidrag ”Stop”.

Påminner också om vår omröstning

Vilken av våra tidigare långkörare skulle du vilja se på listan igen? Är du med och röstar har du chansen att vinna ett studiebesök här i Svensktoppsstudion – se hur det går till när vi sammanställer listan, prata med artisterna och hur snacket går i svenstoppskulisserna.

Men, då får du inte glömma att även mejla din röst till oss samt dina kontaktuppgifter om du skulle vara den som vinner.

Adressen är svensktoppen@sr.se

Röstningen pågår fram till söndag 9/5 – Och vi har nollställt räkneverken för de 5 finalister som gått vidare till den sista röstningsomgången.

Lycka till!

Hörs igen på söndag!!!

/Carolina