Djurgården–Mjällby 1–0

Djurgården tog tredje raka hemma

Nykomlingen Mjällby var på väg att plocka poäng igen i allsvenskan. Men i en mycket chansfattig match hittade till slut Kennedy Igboananike målet med en flygande nick och gav Djurgården segern med 1-0 hemma.


Robert Tennisberg valde Lagens lirare:
Djurgården: Kasper Hämäläinen
Mjällby: Peter Gitselov

Det var först under den sista kvarten som matchen tog lite fart på Stockholms stadion. Fram till dess hade lagen inte skapat en enda rejäl målchans.

Det var på en Djurgårdskontring i 84:e minuten som segermålet kom. Kasper Hämäläinen drog in ett inlägg från högerkanten som Kennedy Igboananike fick en perfekt flygande träff på. Mattias Asper i Mjällbys mål var chanslös.

Djurgården ställde för första gången på länge upp enligt 4-4-2-modell. Med bara två anfallare på papperet var det Johan Oremo som offrades och fick börja på bänken.

Den nya uppställningen gav måhända Djurgården större säkerhet. Men å andra sidan skapades knappt ingenting framåt heller innan målet kom.

Det är heller inte så lätt att slå hål på Mjällby. Blekingelaget har hållit nollan fem gånger - av nio möjliga. Ett baklängesmål räckte dock för förlust. Offensiven var alldeles för skral. Lagets i särklass bästa målskytt, Marcus Ekenberg med fem mål, var den här kvällen mycket anonym.

Mjällby ligger dock fortfarande före Djurgården i tabellen.

Nykomlingen har redan visat att det inte kommer att bli något stryklag. Djurgården tog sin tredje seger efter en blek vår.


Radiosporten
fotboll@sr.se