30 APRIL FREDAG

I dag brinner Västernorrland

I dag rasar vintern ut. Hur det går till här i länet berättar vi i Dagens Efter tre. Det blir bland annat en direktrapport från brandstationen inför årets mest hektiska helg samt en liten skola i hur Valborg firas där man verkligen firar Valborg - i Uppsala.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i

15.07: Kim Ottosson ordförande i kultur och fritidsnämnden (v) kommer hit och berättar om Sundsvalls samarbete med sydafrikanska kommunen Ulundi. En delegation från Sundvall, med bland annat Ottsson själv, har varit på besök i Sydafrika, och nästa vecka kommer en grupp från Ulundi hit.

15.20: Vår reporter Anna Ahlström följer dom uppsagda undersköterskorna på Örnsköldsviks sjukhus på sin sista arbetsdag.

15.37: Vår nyhetschef, Uppsala-bördige Tomas Wahlund, berättar hur en RIKTIG valborg firas. Där man kan. I Uppsala alltså.

15.45: Räddningstjänsten står inför sin stressigaste helg. Vår reporter Christer Jonasson tar på sig låg-skorna och direktsänder från brandstationen.

16.12: 15 personer åtalades idag för misstänkt inblandning i den stora kroghärvan med förgreningar i både Medelpad och Ångermanland. Åklagare Katarina Becker berättar om åtalspunkterna.

16.22: Fredagsfika med Gina Dirawi.

17.05: Nyhetsklippet

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet! Vill du avsluta prenumerera? Mejla eftertre@sr.se