Filipstad

400 år ska firas i Filipstad

Nästa år fyller Filipstad 400 år och planeringen för firandet har redan börjat. Bland annat har Filipstads tennisklubb sökt pengar för en uppvisningsmatch mellan Magnus Norman och Robin Söderling.

– Vi planerar en hel del aktiviteter under året. Det finns ju just nu avsatt 400 000 kronor under kommunstyrelsen som vi har att disponera för olika aktiviteter. Bland annat så har Filipstads tennisklubb sökt bidrag för att ha en uppvisning med Magnus Norman och Robin Söderling och en hel del andra aktiviteter, säger Torbjörn Parling som är ordförande i 400-års gruppen.

Firandet börjar den 6 april 2011 och pågår året ut. Anledningen till att det börjar just den 6 april är att Filipstad 1611 fick sina stadsprivilegier av Karl IX som döpte staden efter sin son Karl Filip. Därför sker 400-årsfirandet just den 6 april 2011.

Filipstad ska hamna på kartan, det är i alla fall vad Torbjörn Parling hoppas på med denna satsning.

– Det finns många ideér vi har fått in och vi försöker ta hänsyn till en hel del av dem. Det är ju ändå en viss tid kvar och vi jobbar på med planering inför firandet, säger Torbjörn Parling