Få ungdomar i majtåget

De röda flaggorna vajade rejält i blåsten när demonstranterna slöt upp i Nässjö. Flera hundra kom för att gå i förstamajtåget men bland ungdomarna var uppslutningen svag.

– Jag tycker inte att det är så bara, jag är väldigt nöjd över de som ändå har kommit, säger John Andersson från SSU i Nässjö. Det är viktigt att känna gemenskap med andra och hedra arbetarrörelsen.

Sex medlemmar från SSU fanns på plats bland de hundratals demonstranter som var på plats i Nässjö. John Andersson själv var premiärtalare.

– Det ska nog gå bra hoppas jag, men just nu är jag nervös.

Ibland kan man ju få för sig att protester sker mest genom Internet, vad tänker du om det?

– Hur skulle det gå till, att alla skriver "gilla" på Facebook? Nej då tycker jag att det ger mer känsla av att stå här och lida lite i blåsten, säger John Andersson

Många av första majtalen i länet handlade om arbetslösheten en av de som talade i Huskvarna var socialdemokraternas näringspolitiska talesman Thomas Eneroth.

– Vi väntar inte på att marknaden ska ta fart, utan man måste från politiskt håll ta ansvar. Extra viktigt i just Jönköping där långtidsarbetslösheten har ökat med hundra procent på ett år. Där kan vi inte vänta, då riskerar slå ut tusentals människor, säger Thomas Eneroth.

Reporter
Alexandra Peterson
alexandra.peterson@sr.se