allsvenskan

Fortsatt tungt för Björn Wesström

Inte heller Björn Wesströms andra match bar frukt för mästarna AIK.
– Jag ser från bänken att det är straff så hur han kan missa det är obegripligt, säger han efter derbyt mot Djurgården.

Björn Wesströms AIK åkte på en ny, tung förlust. Den här gången var det även en prestigeförlust i tvillingderbyt mot Djurgården, som tog sin första derbyseger mot AIK på tre år.

– Vi ger dem möjlighet att använda sin spelidé via våra misstag och det har vi inte råd med. Så bra är vi inte, säger Wesström till Radiosporten efter förlusten.

Regerande mästarna AIK är näst sist och kan nu börja kalla sin dåliga säsongsstart för en usel säsongshalva.

En seger och sex gjorda mål på tio matcher är inte värdigt ett mästarlag, och inga tecken på förbättring syntes till i derbyt trots tränarbytet då Stahre ersattes av Wesström.

Hur ser du på ditt lag att de är pressade?

– Båda målen symboliserar det ganska bra. Tommis (Maanoja) igångsättning innan dubbelhörnan är fullständigt horribel och sedan slår vi bort en passning vid andra målet. Man kanske spelar med för hög anspänning.

Men matchbilden kunde ha sett annorlunda ut. Bojan Djordjic fälldes i straffområdet vid AIK-ledning, straff och 2–0 där hade förändrat matchbilden.

Men domare Johannesson friade, Bojan Djordjic var förbannad i en tv-intervju i halvtid och får medhåll av Wesström efter matchen.

– Jag ser från bänken att det är straff så hur han kan missa det är obegripligt. Men han har säkert någon bra förklaring.

Härnäst väntar IFK Göteborg, med en nästintill lika usel säsong bakom sig, på bortaplan.

Mer läsning:

Gustav Landmark
fotboll@sr.se