Malmö/Helsingborg

Polisen hårdbevakar E6:an igen

I dag börjar trafikpolisen i Skåne att hårdbevaka E6:an mellan Helsingborg och Malmö. En hel månad kommer man satsa hårt på att kontrollera sträckan i båda färdriktningarna.

– Under en månad kommer vi köra en speciell insats mellan Helsingborg-Malmö. Vi gjorde det i höstas och det visade sig att det behövs på den här vägen, säger Erling Andersson, chef för trafikpolisen Skåne.

Vid förra kontrollen, som varade sex veckor under september och oktober förra året, åkte 156 lastbilar fast för att ha kört om olovligt. Många togs också för fortkörning, över 500 personer. 526 förare, både i lastbilar och personbilar, togs för fortkörning.

Polisen upptäckte också många fall där yrkesförare slarvat med kör- och vilotiden. En del körde också rattfulla. Efter årets kontroller kan man sen jämföra och se om det hänt något sedan i höstas på den här sträckan, som är en av de mest problematiska i Skåne.

– Det är en väg med väldigt mycket trafik. Blandningen mellan långsamt gående tung trafik och personbilar gör att det blir ett högt tryck.

– Lastbilar som kör om gör att personbilarna får bromsa. Förarna blir sedan irriterade och kör sedan fort för att köra in tiden de förlorat, säger Erling Andersson.