Osäkert in i det sista vem britterna väljer

I dag går britterna till val och frågan är om landet är på väg mot ett regeringsskifte, efter att Labour haft makten sedan 1997. Men det här valet verkar väldigt jämnt och ovisst och många väljare har inte bestämt sig.

– Det är väldigt svårt. Jag har bara röstat en enda gång - på Labour - och det blir det inte nu, säger Valerie Henry som funderar på att lägga sin röst på konservativa Torypartiet eller Liberaldemokraterna.

Och hon är inte ensam om att tveka. Enligt mätningar nu i veckan hade fyra av tio väljare inte bestämt sig.

Valet kan bli jämnt. Konservativa Torypartiet tycks visserligen nu på slutet ha fått ett litet försprång, regeringspartiet Labour ser det ganska dystert ut för medan mittenpartiet Liberaldemokraterna och Nick Clegg fortfarande får enorm uppmärksamhet.

Och allt detta gör valet mycket mer intressant, tycker Andrew Brown som är författare och journalist på vänstertidningen The Guardian.

– Den är mycket mer spännande än vi hade väntat oss. Hade man frågat för sex veckor sedan så hade det varit helt klart att Cameron skulle vinna. Nu är det inte lika klart. Det verkar som att Nick Clegg verkligen har chansen att åstadkomma någonting.

Hur tycker du att valrörelsen har varit?

– Det konstiga det var Nick Clegg. Att det kom fram en partiledare som ingen hade räknat med. Jag menar, han behövde bara ett tv-program för att kunna göra det.

Vad var det som gjorde att så många människor fastnade för honom då?

– Ja, att han inte var Cameron, att han inte var Brown och att han verkade vara en människa, säger författaren och journalisten Andrew Brown, som har bott flera år i Sverige.

Valrörelsen är nu över, inget mer kampanjande får ske i dag. Vallokalerna stänger klockan 23 i kväll och då väntas en första vallokalsundersökning.