Lönsamt att satsa på unga utan jobb

100506

Hör att det lönar sig att satsa på unga arbetslösa, hör 16-åringen som åker 40 mil i veckan till fotbollsträning, hör när Benjamin och Mubara bjuder på mat hemifrån sitt Sudan och hör om den siste sagokungen - Lyssna!

Att satsa pengar på ungdomar utan jobb lönar sig 
Nu är det bevisat att särskilda satsningar för att lösa arbetslösheten bland ungdomar är lönsamma för samhället. Nathalie Magnusson, 18 år, fick genom Navigatorcentrum i Östersund en praktikplats på travet och nu ska hon börja jobba på Solvalla.

Hon åker 40 mil i veckan för att träna fotboll
Möt en fotbollstjej som ägnar mer tid i bilen än själva fotbollsträningen. Sunisa Daennabua från Strömsund tog klivet från division 3 till division 1 och hon älskar att spela med Östersunds DFF, trots att hon måste åka 20 mil varje gång hon ska träna.

Benjamin och Mubara bjuder på mat hemifrån Sudan
Benjamin James Bol och Mubara Abdulhassan kom som flyktingar från Sudan och har blivit goda vänner i Östersund. I dag arbetar Benjamin som hemspråkslärare och Mubara är tolk. De bjuder på en riktig vardagsrätt från Sudan.Extramaterial:

Det tycker (s) är viktigast för länet
I dag presenterade socialdemokraterna sin regionalpolitiska rapport i form av en femton punkter lång lista. Hör riksdagskandidaterna Stefan Wikén och Anna-Caren Sätherberg om några saker som de anser är särskilt viktiga för vårt län.

Han var den siste sagokungen
Vi fortsätter vår inventering av de Bernadottska kungarna. I dag ska det handla om "den siste sagokungen", som han kom att kallas. Historikern och stockholmskännaren Harald Norbelie berättar om Oscar II.