Få baklängesmål kan göra Helsingborg till mästare

 Örebro bröt förlustsviten mot Helsingborg i fjol. Frågan är om laget kan ta ytterligare en seger mot serieledaren.

Från 1995 till och med 2008 lyckades Örebro på tolv försök inte vinna en allsvensk bortamatch mot Helsingborg. Trenden bröts förra säsongen med en 1-0-seger på Olympia.

Helsingborg

Hif gör den bästa starten på en allsvensk säsong omräknat till tre poäng för seger sedan AIK 1984. Hif blev det tionde laget genom tiderna att inleda med minst 26 poäng på tio omgångar omräknat till tre poäng för seger. Och man har hållit tätt bakåt:

  • Laget är även tredje laget genom tiderna att endast släppa in två mål på de tio inledande allsvenska omgångarna. MFF 1975 och Öster 1980 är enda övriga lagen att klara bedriften. Dessa lag blev sedan mästare.
  • Hif har redan hållit nollan i åtta matcher i år. Förra säsongen blev det nio nollor på 30 matcher.
  • Helsingborg har hållit nollan i tre raka allsvenska matcher. Klubbrekordet är på fyra raka allsvenska matcher utan insläppt mål.

Örebro

Örebro har bra flyt i målskyttet med tio fullträffar på de fem senaste matcherna. Målfarlige Paulinho Guara har gjort fem mål på sina 13 allsvenska framträdanden mot just Helsingborg.

I övrigt har Örebro lite udda men positiv statistik:

  • ÖSK har aldrig förlorat någon allsvensk match i vilken Kim Olsen gjort mål.
  • Örebro är enda laget i årets allsvenska som inte spelat oavgjort ännu. IFK öppnade förra säsongen med tolv raka matcher utan kryss.
  • ÖSK gör sin bästa start på Allsvenskan sedan 1994. Då hade Sportklubben 21 poäng efter tio spelade omgångar.

Källa: Infostrada

Radiosporten