allsvenskan

"Jag mår fruktansvärt dåligt"

Efter tre matcher som huvudtränare ligger Björn Wesströms AIK sist i allsvenskan. 0-4-förlusten mot IFK Göteborg beskriver han som sin värsta tid i laget.

Från jumboplatsen har AIK tre poäng upp till Trelleborg, som slog Mjällby med 2-1. Detta efter den förnedrande förlusten mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi.

– Som fotbollstränare mår jag fruktansvärt dåligt givetvis. Jag har tolv år i den här klubben och just nu upplever jag personligen mina värsta minutrar i AIK, säger tränaren Björn Wesström till Radiosporten.

Sedan han ersatte Mikael Stahre, som flyttat till den grekiska ligan, har det blivit tre raka förluster.

– I dag är det den sämsta insatsen givetvis. Förlorar man med 4-0 mot ett allsvenskt lag är det allt annat än godkänt, säger Wesström.

Är ni nedtryckta så långt i botten ni kan komma nu?

– Ja, jag kan inte känna något annat just nu.

På söndag väntar jumbomöte med Trelleborg hemma på Råsunda. En seger då är ett måste om gapet mellan lagen inte ska bli för stort.

– Nu ska vi försöka rehabilitera spelarna så gott det går, det är match på söndag och vi kan bara lägga det här bakom oss och försöka analysera vad vi ska göra på söndag i stället. Men det är vi inte riktigt redo för än, säger Wesström.

Radiosportens fotbollsexpert Ralf Edström tror att en förändring inom laget måste till.

– Det är inte lätt för Björn Wesström att ta över efter Stahre och det gnäll inom laget på målvakten Maajona. Det är en djup kris som AIK befinner sig i för tillfället. AIK måste hitta en ny tränare, säger Edström.

Jonas Enarson
jonas.enarson@sr.se

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se