Färsbiffar med fetaost och grekisk potatissallad

4 portioner

400 fin färs av nöt (eller ännu hellre lamm eller vilt)

0,5 dl hackad persilja

0,5 dl hackad färsk oregano eller en msk torkad

2 pressade vitlöksklyftor

1 ägg

lite vatten

salt, svartpeppar

75 gram mager fetaost

Kokt potatis, 8-10 små

0,5 pressad citron

0,5 buljongtärning (kyckling, grönsak eller kalv tycker jag är bäst)

isbergssallad

2 tomater

1 burk stora vita bönor

örtsalt

Tsatziki på burk

Gör så här:

Blanda färsen med ägg, kryddor, örthack, vitlök, lite vatten (för konsistensen) och sist finriven eller fint smulad fetaost. Forma biffar och halstra eller stek i bara lite fett i en teflonpanna. Satsen räcker till 8 - 10 biffar.

Gör en sallad på strimlad isbergssallad, sköljda stora vita burkbönor, och kokt, skivad potatis och tomatskivor. Potatisen kokar du i vatten med tillsatt citronsaft och buljongtärning. Är potatisen tunnskalig behöver du inte skala - men den tar ju mer smak av buljong och citron om du skalar den först. Krydda salladen med ett gott örtsalt och svartpeppar

Servera med en klick tzatsiki.