Öster utspelat på Värendsvallen

Öster hade ingenting att sätta emot ex-allsvenska Örgryte i söndagens match i Superettan. -För första gången den här säsongen känner jag att det var kvalitetsskillnad, sa Östers assisterande tränare Ludwig Ernstsson efter matchen. Även målvakten Björn Åkesson var kritisk: -Vi kan inte släppa in tre bollar i varje match, då åker vi ur!

Öster fick ändra i laguppställningen precis innan avspark. Patrik Bojent fick sätta sig på avbytarbänken på grund av familjeskäl och han ersattes av Elmin Nurkic. Öster fick inte heller någon bra inledning på matchen, redan i sjunde minuten gled Ken Fagerberg igenom hemmaförsvaret och Fredrik Bild tvingades fälla honom. Alvaro Santos satte den efterföljande straffen säkert bakom Björn Åkesson.

Efter ledningsmålet dominerade förra årets allsvenskar ÖIS matchen fullständigt. Långa stunder kändes det som att Öster fick parkera på egen planhalva. I takt med att Örgrytes anfallsfrenesi avtog så kom Öster in i matchen men det riktigt heta hemmachanserna lyste med sin frånvaro. Bästa chansen hade Mario Vasilj vars nick gick tätt utanför efter en hörna. Trots minskad speldominans så var gästerna nära att utöka sin ledning när Daniel Pettersson i Öster bjöd göteborgarna på en dubbelchans och Björn Åkesson tvingades rädda med huvudet!? 0-1 till Örgryte i paus var i underkant.

Många i hemmapubliken hoppades på en repris av matchen mot Landskrona då Öster kom ut som ett helt annat lag i andra halvlek. Men de 2058 åskådarna blev snabbt varse att så icke skulle bli fallet. I stället fortsatte gästernas dominans och när Robin Jonsson gjorde 2-0 efter 54 minuter så kändes matchen helt avgjord. Drygt tio minuter senare kom 3-0 genom Mijaljevic och först på stopptid kom Östers tröstmål, ett skott som styrdes på en ÖIS-försvarare in i eget mål.

Efter sex spelade omgångar är Öster näst sist i tabellen med fyra inspelade poäng.