Vi i Brunchrapportenpartiet

Vanliga partier har en ordförande, en generalsekreterare och en massa andra tråkiga ämbeten med ointressanta ansvarsområden. I Brunchrapportenpartiet (BRP) är vi lite friare och väljer att bara ha roliga funktioner. Vi hittar våra förebilder inte heller inom politiken, utan inom populärkulturen.

Henrik Torehammar, partiordförande

förebild: , från den amerikanska serien "The Office"

Henrik uppskattar Michael Scotts speciella ledarskapsmodell inom pappersföretaget Dunder Mifflin (nuförtiden Sabre). Michael tror på att hans hans anställda ser honom främst som en kompis, sen som en chef och på tredje platsen som en underhållare. Michael om sig själv: "Do I need to be liked? Absolutely not. I like to be liked, I enjoy to be liked, I have to be liked. But it is not like that compulsive need to be liked, like my need to be praised."

Emmy Rasper, vice-partiordförande och social media-älskare

förebild: Lady Gaga, popikon

Lady Gaga omfamnar alla sina fans, även om de är monstrar eller freaks. Det gillar Emmy. Efter Gagas förebild bjuder hon in alla till Brunchrapportenpartiet. Inte bara skrikapor som Henrik "Michael Scott" Torehammar. Hon kommunicerar gärna med alla BRP-fans på Brunchbloggen, Facebook och Twitter. Som partihälsning vill Emmy gärna sno den typiska Gaga-klon och  hon funderar på att sända i bara underkläder.

Josephine Freje Simonsson, kommunikationsansvarig

förebild: , från tv-serien "The thick of it" och filmen "In the loop"

Det viktigaste för Josse är at få kunna svära på arbetstid (f**** och c****). Därför väljer hon att vara som Malcolm Tucker från serien "The Tick of it". Malcolms uppgift är att hålla pressen i schack. Josse beskriver sin förebild som: "Ärlig, rak och odräglig, precis som jag."

Sonja Leister, alibi-invandrare

förebild: Hermione Granger, från Harry Potter

Varje parti behöver minst en invandrare för att visa öppenhet och mångfalt. Sonja har valt Hermione Granger som förebild. Precis som Hermione tillhör hon nämligen en minoritesgrupp, fast man kan inte se det på hennes utseende. Hermione är en så kallade "mudblood" (hennes föräldrar kan inte trolla). Men hon stannar inte i utanförskapet utan pluggar ivrigt för att integrera sig i trollsamhället. Hon är driftig ställer alltid ställer upp när Ron och Harry inte pallar pressen längre.

Eskil Larsson, marionettist och spindoktor

förebild: , från filmen "Wag the Dog"

Eskil är trogen till sin roll som producent.  Därför väljar han som förebild karaktären  från filmen "Wag the Dog". Stanley är en gammal, bitter Hollywood-producent som anlitas av den amerikanska presidenten för att inscensätta ett fiktivt krig mot Albanien. Krieget ska förhindra att presidentens sexskandal blir uppmerksammad i pressen. Han är mannen som jobbar i bakgrunden är blir lite sur för att han står aldirg själv i strålkastarnas ljus.