Ledarlöst Storbritannien väntar på besked

I stället för att komma närmare svaret på vem som ska regera efter det brittiska valet för fem dagar sedan så har ovissheten ökat dramatiskt.

Förhandlingar om två olika koalitioner pågår parallellt samtidigt som Labourpartiet nu måste välja en ny ledare sedan Gordon Brown i går kväll meddelade att han ska avgå senare i år.

Inte särskilt förtroendeingivande säger Londonbon Mark Spicer.

Mark Spicer undrar också hur finansmarknaderna kommer att reagera senare i dag. Lite längre bort på Baker Street möter jag Bruce Gelali som helt kort konstaterar att allt är helrörigt.

De första dygnen efter valet pågick förhandlingar om en koalitionsregering mellan valets segrare, det konservativa partiet och trean Liberaldemokraterna.

I går sa Liberaldemokraterna plötsligt att de också ville förhandla med Labourpartiet.

Liberaldemokraterna har haft svårt att tänka sig att vara med i en regering ledd av valets stora förlorare premiärminister Gordon Brown.

Men när Brown sa sig vara beredd att lämna plats för en annan ledare så välkomnades det förstås av Liberaldemokraternas partiledare Nick Clegg.

Nick Clegg säger till BBC att Gordon Browns beslut att avgå underlättar bildandet av en stabil regering.

Labourpartiets vice partiledare Harriet Harman håller med och säger att när nu Brown stiger åt sidan så banar det väg för en överenskommelse med Liberaldemokraterna.

Förhandlingarna om en koalitionsregering började direkt i går kväll. Men det konservativa partiet är inte ute ur bilden. Långt in på nattkröken satt Liberaldemokraterna och jämförde buden. Enligt tv-kanalen SKY är partiet djupt splittrat. När partiledaren Nick Clegg lämnade mötet såg han missmodig ut och lät inte heller särskilt optimistisk.

– Jag är orolig som alla andra, ingen vet hur framtiden ser ut, sa Clegg.

Den stora knäckfrågan är valsystemet. Liberaldemokraterna missgynnas rejält av det nuvarande majoritetsvalsystemet och vill ha ett nytt system.

Det konservativa partiet erbjöd sig att gå Liberaldemokraterna en liten bit till mötes men strax efter kom uppgifter om att Labour är berett att gå ännu längre och erbjuda en folkomröstning om ett proportionellt valsystem.

Parallellt med regeringsförhandlingarna började i går kväll spekulationerna om vem som ska ta över som Labourledare efter Gordon Brown.

En av de hetaste kandidaterna är utrikesminister David Miliband men han hade själv ingen kommentar till det i går kväll.

– I regeringen har vi kommit överens om att ingen ska kandidera offentligt innan vi fått en regering, sa David Miliband.