Tips från redax: kärleksfilm, emo-skola, hotyoga och en ny modeikon

Varje vecka delar ju vi på P3 Populär-redaktionen med oss av olika saker vi gillar just nu och i dag tipsar Nana om hotyoga, Anton har fixat en emo-skola och vår reporter Julia rekommenderar den tyska filmen "Mot väggen". Och Vera har fått en ny förebild!

VERA SJUNNESSON:
Jag tycker det är okej att brista i stil och smarthet jämfört med en...., låt säga 27-åring, MEN jämfört med en 13-åring?!! Min nya modeförebild är 13-åriga Tavi Gevinson (numera eventuellt 14-åriga). Ja du läste rätt. Hon är mycket coolare än jag och säkert stenrik.

Sen 2008, då hon var 11, driver hon modebloggen www.thestylerookie.com och det är den som har tagit henne till oanade höjder. Där briljerar hon med sin superkoll på modeläget, sin stil som i alla fall gör mig avundsjuk (se bilder) och sin förmåga att formulera sig. Det jag frågar mig är om hon har råd att köpa alla dom där dyra skojuvelerna, om hon är sponsrad eller en fake.

Den här lilla taniga saken innehar DESSUTOM självdistans (vilket jag själv som 13-åring inte hade ett överskott av direkt) beskriver sig själv i The Guardian som "tiny 13 year old dork that sits inside all day wearing awkward jackets and pretty hats".

Under det senaste året har hon gått så långt att hon blivit någon slags (oskriven) hedersgäst på olika internationella visningar och kända japanska designer skriker om att få ha henne som sin musa. I det  you tube-klippet där hon visar upp sin journalistiska förmåga (suck) agerar hon musa åt Kate and Laura Mulleavy, modeskaparna bakom Rodarte. Suck!

JULIA BLOMBERG:
40-åriga Cahit är trött på sitt meningslösa liv och kör sin bil rakt in i en bergsvägg.
Men han dör inte. På sjukhuset träffar han självmordsbenägna Sibel. Hon kommer från en strängt religiös turkisk familj som vill gifta bort henne, men själv vill hon bara festa, dricka och ha sex. För att slippa sin familjs vakande öga ingår hon ett skenäktenskap med Cahit. Till en början verkar det funka skitbra, men till slut händer något som kan rasera allt. De blir kära i varann.  

"Mot väggen" vann Guldbjörnen vid Berlins filmfestival 2004 och skådisen Sibel Kekilli som gjorde sin långfilmsdebut kammade hem två, stora filmpriser samma år. Det här är en film som man fängslas av efter bara någon minut. Den är blodig, brutalt ärlig, snuskig, vacker och fruktansvärt berörande. Handlingen utspelar sig i Hamburg och Istanbul, och musiken är en salig blandning av Depeche Mode, tysk hårdrock och turkisk folkmusik.

Det måste finnas massor med Hollywoodfilmer på det här temat. Två omaka människor träffas, gifter sig för att hjälpa varann och till slut blir de kära. Men det här är första gången jag verkligen tror på det. Det här är på riktigt.

ANTON ALMQVIST: 
Nu har jag bara två dagar kvar på Sveriges Radio. Jag tänkte nu ta chansen till lite allmänbildning. Det finns ett oerhört missuppfattat fenomen som hamnat på var mans läpp det senaste årtiondet. Jag talar om Emo. Gemene man verkar tro att Emo går ut på att unga Twilight-dyrkande gothkids ska plåga sig själva till band som Tokio Hotel & My Chemical Romance. Det fanns dock en tid då Emo var synonymt med Hardcore-scenen. Den musik som mer än någon annan kommit att forma mitt liv.

Så här kommer en snabbskola i EMO-musik. Här kommer världens bästa emo-låt. Här kommer i mitt tycke

NANA HÅKANSSON:
Egentligen vill jag tipsa om biodling, men det har jag redan gjort, så det får bli hotyoga i stället. Hotyoga kallas också för bikramyoga (döpt efter upphovsmannen) och en rad kändisar sysslar med det/har sysslat med det - Madonna, Michael Jackson, Julia Roberts och Barbra Streisand. Nu har jag också börjat.

Jag var på mitt första pass i går. Tränade i 90 minuter i 40 graders värme. Jag kan inte säga att jag gillade det. Det var varmt, jäkligt svettigt, törstigt och i mitten av passet fick jag nästan panik av alltihopa. Men efteråt, när instruktören delade ut en kall blöt trasa till oss. Och i dag. När kroppen känns genomarbetad och ren (jag har ju svettat ut skiten). Jag redan bokat nästa pass.