Ulf Karlsson och Anders Borgström till final

Ulf Karlsson och Anders Borgström är klara för final i årets idrottsvetartävling. Det stod klart efter den andra semifinalen där duon besegrade rutinerade Ulf Johansson och Björn Landegren med en poäng, precis samma differens som i den första semifinalen, 27-26.

Lagen följdes åt genom hela tävlingen och suckade djupt när de misslyckades med att placera ut längdskidåkare i rätt klubb och lät hjärnan bestämma över vad hjärtat hade för svar.

Inför den sista frågan skiljde det en poäng mellan lagen då båda först på den åttonde frågan klämde nästan fullt, fem av sex på frågor om formel 1 och sedan prickade in en fullpoängare, sju av sju möjliga på den sista frågan som handlade om bland annat nyligen bortgångne Roland "Sura-Pelle" Pettersson och hans klubbar och vilka Tre Kronorspelare som gjort fler landskamper än hans 252. Svaret på den nöten var Jörgen Jönsson, 285, Jonas Berqvist 272 och Thomas Rundqvist 267 landskamper.

Finalen avgörs som vanligt precis som semifinalerna i direktsändning i Sveriges Radio Värmland. I årets final möter alltså bröderna Rehn, Kenneth och Jan-Erik friidrottsguruna Anders Borgström och Ulf Karlsson söndagen den 30 maj med start klockan 17.03.