Fotboll

Nyköpings BIS kryssade igen

Nyköpings BIS spelade oavgjort 1-1 och det var också paussiffrorna mot Örebro SK Ungdom i herrarnas div.2 fotboll. Det var fjärde raka kryssmatchen för Nyköpings BIS.

- Vi vill vinna våra matcher, inte spela oavgjort, sa en besviken Niklas Hjelm, tränare i Nyköpings BIS efter 1-1 mot Örebro SK Ungdom.


Örebro var det bättre laget i första halvlek och Nyköpings BIS bättre i andra halvlek. Oavgjort var väl det resultatet som låg närmast, men det tyckte inte Niklas Hjelm.

Båda målen kom i den första halvleken. Örebro gjorde 1-0 efter 18 minuter genom Fedja Jelecak, som slog in en frisparksretur. 1-1 målet gjorde Dago Funes efter ett fint inlägg av Jonathan Hansson. I slutet av första halvlek missade Örebro Ungdom en straff, sedan Alexander Jansson fällt en Örebrospelare innanför straffområdet. Nyköpingsmålvakt Bala Musa Bajaha gjorde en utmärkt räddning på Simon Karlssion straffspark.


I paus bytte Nyköpings BIS in Andres Stensson, ytterbacken Pierre Jacobsson gick ut, Alexander Jansson klev ned som ytterback och Andres Stensson blev vänsterytterforward.


- Örebro la bollarna över våra ytterbackar, så jag vill ha lite snabbare folk på den positionen och Andres gjorde sin bästa match sedan han kom tillbaka, säger Niklas Hjelm.


Spelarebytet i paus blev en vändning av matchbilden. Nyköpings BIS tog över och dominerade stort och borde avgjort matchen efter många fina målchanser:


- Vi skulle absolut avgjort på våra chanser, men bollen måste in och det lyckades vi inte med och jag är mycket besviken, sa Nyköpings tränare Niklas Hjelm och tyckte inte att förlustnollan är kvar var någon tröst.


-Vore jag intalienare kanske jag var nöjd med att inte ha förlorat någon match den här säsongen, men för mig räknas bara segrar, avslutade Niklas Hjelm efter 1-1 mot Örebro i fotbollstvåan på söndagskvällen.

Leif Johansson
leif.s.johansson@sr.se