17 Maj Grattis Norge!

Som dom godhjärtade fina människor vi är så gratulerar vi såklart grannlandet Norge på deras nationaldag idag. Grattis Norge! Grattis till er olja, era pengar, era lunnefåglar, ert sportiga lynne, grattis till att ni fick er helgdag 17 maj på en måndag, grattis grattis grattis för fan!

  

Idag var det dags för 2:a gången, vår alldeles egen förstagångsväljar-panel. 

Petrina Karlsson, Nicholas Harrison och Felix Prommersberger ska rösta för första gången denna höst och ska hjälpa oss i val-djungeln. Petrina och Nicholas utgjorde panelen idag eftersom Felix var sjuk. Skola och miljö var de ämne dom hade tittat lite extra på dagen till ära!

Dialekt och uttalsskola med Johan

Johan var lite lurig idag. Han sa att han skulle till Norge. Men...hur ska du hinna det undrade vi? Men luringen hade andra planer! Och uttalet fick vi hjälpa till med....inte lätt att var östgöte i Skåne.

Askmolnsnytt

Askmolnet sover inte och skapar fortfarande problem för flyget. I helgen var det bland annat Heathrow och all flygtrafik till och från Belfast och andra delar av Nordirland hölls stängd mellan klockan 8 och 14 svensk tid på söndagen på grund av vulkanaskan. Men hur påverkar askmolnet miljön? Om flygen står stilla borde ju miljön hinna återhämta sig lite? Stefan Gössling är transportforskare och turismforskare vid Service Management vid Campus i Helsingborg. Han var rätt man för våra frågor!

Johan, vår egen festkommité i Norje

På plats, med trumpeter och flaggor i Norje, befann sig Johan Pettersson denna morgon. Hur skulle han bli mottagen? Skulle dom uppskatta att vi kom dit för att fira Norska nationaldagen? 

Veckan är igång!

Fantastisk start på veckan! Och dessutom rullade ju röstningen till Svensktoppen nästa igång. Hela denna veckan kommer de sex finalisterna att spela i radio, och på fredag är det dags för grande finale i Tyringe, detta festmecka. På Svensktoppen-sidan hittar du allt info om hur du gör för att rösta på din favorit. Och imorgon då? Jo, då hörs vi igen såklart! Klockan 0600 inleds kalaset!

Johanna Zachhau/SR Kristianstad