Företagets vd

"Inget fusk vid McDonalds i Visby"

Hamburgerrestaurangen McDonalds i Visby varken fuskar med arbetstider eller serverar gammal mat, lovar företagets vd på Gotland Magnus Larsson.

På söndagskvällen visades en dokumentär på SVT som handlade om hur McDonalds märker om mat som egentligen skulle ha slängts för att den blivit gammal. Det handlade också om hur de regelbundet tvingar ungdomar att arbeta gratis.

Det vanligaste är, enligt SVT:s Dokument inifrån, att den anställda måste stämpa ut om det inte finns något att göra. Men den anställda måste stanna kvar och vara beredd att stämpla in igen om det behövs.

-Vid lågförsäljning vill de att man ska gå på rast." Stämpla ut och gå och sätt dig i personalrummet och kolla på tv. Vi säger till så fort det blir någonting att göra", berättar Riccard Nilsson för programmet.

Det uppges också förekomma att arbetsledare ändrar på tidsrapporteringen så att övertiden försvinner.

Företagets personaldirektör Lotta Björk säger att hon inte visste om att något fiffel har pågått med arbetstiderna.

-Jag kan inte svara på varför det har skett. Att det har skett är illa nog och det får inte gå till på det sättet, säger hon till Dokument inifrån.

Magnus Larsson som är vd för McDonalds i Visby är inne på samma linje.

- Det som beskrivs i programmet gäller inte oss. Redigera medarbetarnas stämplingar kommer aldrig att förekomma hos oss.

- Märka om sallader har aldrig förekommit och kommer aldrig att förekomma.