Södertälje

Nya Hovsjöskolan börjar byggas

Idag tas det första spadtaget till nya Hovsjöskolan i Södertälje. Skolan byggs för 650 elever i förskolan och årskurs 1-9. Förra sommaren totalförstördes delar av Hovsjöskolan i en kraftig brand.

Den beräknas stå klar våren 2012 och det är enligt kommunen en av de största skolsatsningarna hittills i Södertälje.

– Nu efter så långt tid får idag vi gräva första spadtaget i den nya skolan. Jag är så himla glad för både de lärare och barn som får gå där, säger Thomas Johansson (S), utbildningsnämndens ordförande i Södertälje.

Det var förra sommaren som stora delar av Hovsjöskolan brann ner. Idag går ett stålstängsel runt skolområdet. Stora vita pappersark med målningar av brinnande hus och textmeddelanden täcker stängselväggarna.

Där Högbergaskolan tidigare låg byggs nu den nya Hovsjöskolan, som beräknas kosta totalt 200 miljoner och ge plats för 650 elever.

– Det här är en skola som varit nedläggningshotad flera gånger. Man har sagt att man inte kan ha en skola i det här området, det är inte bra. Och nu kan vi föda in optimism, glädje i ett sånt här område som så väl behöver känna att en kommun satsar på dem och inte alltid behöva vara ett område som man skriver dåligt om, säger Thomas Johansson (S).

Ungdomarna i Hovsjö verkar också entusiastiska.

– Jag hoppas att det inte kommer några och förstör. Den blir jättestor, den blir grym, säger en flicka till Radio Stockholm.