ishockey-vm

Osäker fortsättning för Johansson i VM

Lagkaptenen Magnus Johansson vilade från Tre Kronors träning. Efter knäskadan är han ett frågetecken inför morgondagens match mot Schweiz i VM i Tyskland.

Magnus Johansson vred knäet och klev av i slutet av matchen mot Kanada. Nu går han en kamp mot klockan för att hinna bli frisk till morgondagens match mot Schweiz.

– Det känns lite stelt i dag på morgonen och vi bestämde redan i går att jag inte skulle träna i dag. Jag kommer att få ett knäskydd i morgon på förmiddagen som jag kommer testa på värmningen, och hoppas kunna spela i morgon, säger Johansson till Radiosporten.

Tre Kronors läkare Björn Waldebäck om skadan:

– Han har fortfarande ont i knäet efter en situation i går. Han kom snett och sträckte lite på insidan av ledbandet

Blir det spel i morgon?

– Det är tveksamt i dag, säger Waldebäck.

Tre Kronor har redan säkrat en kvartsfinalplats men en seger mot Schweiz skulle ge gruppseger och ett enklare program i slutspelet.

– Om Johansson inte kan spela tror jag inte att det betyder så mycket för Schweiz-matchen. De andra killarna får helt enkelt ta ett större ansvar. Om han inte kan vara med i turneringen blir det mycket sämre, för det finns ingen naturlig ersättare på lång sikt, säger Radiosportens hockeyexpert Jörgen Jönsson.

Samma dag som Tre Kronor slog Kanada och Johansson skadade sig fick Linköpingsspelaren Guldpucken. Priset landets bästa ishockeyspelare får varje år.


Roger Burman
roger.burman@sr.se

 
Sophie Gill

sophie.gill@sr.se