Växjö

2 000 biljetter sålda till Rock the Lake

Biljettförsäljningen har hittills gått något bättre än förra året till festivalen Rock the Lake, som äger rum till helgen på Evedalsområdet utanför Växjö. Omkring 2 000 biljetter har sålts hittills.

– Vi skulle väl önska att det såg ännu bättre ut, men vi vet också från förra året att många väntar nu till sista veckan och fram till att insläppet öppnar på fredag för att köpa biljetter, säger Olle Fält som är PR-ansvarig för festivalen.

– Vi har väl sålt 2 000 biljetter hittills och vi räknar med att sälja lika många till.

Bättre än förra året
Det innebär ett bättre ekonomiskt resultat än förra året.

– Det kommer vi att göra definitivt. Det är en betydligt mer modest budget för banden det här året.

Växjö rockfestival, som den kallades förra året gick med en miljonförlust och arrangörerna var då mycket kritiska till att Växjö kommun bjöd på gratis konserter på stan i evenemanget Vårstad, men i år ska det inte vara någon sådan konkurrens.

Alphaville ett stort dragplåster
Inför helgen vill Olle Fält särskilt framhålla några av dragplåstren.

– Vi har ju bland andra Idol-Erik som vi vet är mycket populär och just kommit med en ny skiva. Men också Hoofmaestro&Chraa som är utsedda till Sveriges bästa liveband.

– Sedan är det ju väldigt roligt med The Creeps som spelar i Växjö igen efter så många år, och från länder på kontinenten kommer fans för att se och höra Alphaville.

Roger Bergvik
roger.bergvik@sr.se