Boxholm

Skattesänkning diskuteras i Boxholm

Det är inte omöjligt att det blir en skattesänkning i Boxholm. I morgon diskuterar politikerna frågan i kommunstyrelsen. Centerpartisten Per-Arne Agnevik från den borgerliga alliansen i oppositionen, tycker sig ha sett en öppning hos Socialdemokraterna.

– Det fanns en liten tendens till att det kanske kommer hända något i skattesänkningsvägen från majoriteten vid mötet i tisdags, säger Per-Åke Agnevik, andre vice ordförande i kommunstyrelsen och centerpartist.

I morgon hoppas han att majoriteten ska gå på den borgerliga alliansens förslag och sänka skatten. Själv föreslår Per-Åke Agnevik att det sker med 40 öre i två omgångar.

– Ska man vara realistisk och genomföra det här under ordnade former så kanske det är två steg som behövs, men att det går att sänka skatten är helt klart.

Varför är det så klart?
– Det finns förändringsfrågor i Boxholms kommun, en mängd olika förslag som gör att vi vet att det går, säger Agnevik.

Förra årets beslut i Boxholm att höja kommunalskatten med 84 öre, var en av de större skattehöjningarna i landet då.

Så kom regeringen med besked om bidrag till kommunerna och konjunkturen slutade falla. Det blev inte så illa som vi trott, säger kommunstyrelsens ordförande, socialdemokraten Per-Arne Larsson i dag.

Centerpartisten Per-Åke Agnevik tror inte det är orealistiskt med en skattesänkning nu.

– Ska det hända någon gång så kanske det är nu som vi får medhåll. Så jag är lite spänd inför mötet i morgon, säger Per-Åke Agnevik.