Uddevalla

Det fattas Uddevallapartister

Uddevallapartiet har ont om kandidater till höstens val. Därför kommer valsedeln att dröja ända till augusti.

Av de partier som ställer upp i kommunvalet i Uddevalla är det bara Uddevallapartiet som inte fastställt sin valsedel.

– Vi lärde oss i förra valet att det är många i valrörelsen som känner att de vill engagera sig och vi vill ha möjlighet att fånga upp dem, säger Uddevallapartiets ordförande, kommunstyrelseledamoten Hans Jonasson.

Uddevallapartiet väljer att lägga sin valrörelse först i augusti och då kan det dyka upp nya personer som vill engagera sig och stå på listan.

– Vi kommer att gå ut med material där vi berättar vad vi har upptäckt, vad vi tycker är rätt och vad vi tycker är fel. Då är det upp till människor och höra av sig till oss och säga: ”Det här vill jag jobba för”. De är välkomna, säger Hans Jonasson.

Uddevallapartiet bildades bara ett par månader före valet 2006 och valsedeln blev klar bara ett par veckor före valet. Av de 19 som kandiderade är 10 aktiva i Uddevallapartiet i dag. Några har slutat av personliga skäl, fyra har bytt parti. Så är inte den här ovanliga rekryteringen av kandidater ett uttryck för att det fattas folk?

– Absolut, det kan man ju säga också. Hade vi haft 60 personer som stod på kö och alla var välutbildade och kompetenta och ville bidra och satsa helhjärtat, då hade vi fyllt vår lista utan problem, säger Hans Jonasson.