Arbetsmarknad

Arbetsgivarna söker metallare

Traktens företag är intresserade av arbetslösa metallare och det verkar som konjunkturen börjar vända. Det konstaterar man på IF Metall Norra Älvsborg.

Det är när IF Metall Norra Älvsborg utvärderar sin egen arbetsförmedling över Internet som de märker att de arbetslösa metallarna är populära.

– Det har varit positivt från våra medlemmar och företagen i framför allt i norra Älvsborg. Det är ett stort intresse bland företagen att besöka Kompetensbanken för att få reda på vad det är för någonting, säger Per Källvik som är ombudsman vid IF Metall Norra Älvsborg.

De intresserade företagen kan lätt logga in från förbundets hemsida och då söker de efter CNC-operatörer, det vill säga sådana som kan köra datorstyrda maskiner vid till exempel fräsning. Svetsare och bilmekaniker är också populära.

Det är för tidigt att säga hur många jobb det kommer att bli eftersom Kompetensbanken bara varit igång i fyra veckor. Men efterfrågan har ökat när det gäller arbetskraft.

– Vi märker att det finns ett intresse genom Kompetensbanken. Det märks också genom ökande övertid och liknande att konjunkturen börjar svänga tillbaka, säger Per Källvik.