Tar Frankrike revansch från 2006?

Ny på Radiosporten, ny i bloggvärlden. Men det här ska nog gå alldeles utmärkt. Jag ska blogga om Frankrike inför och under VM. Detta Frankrike med så många stjärnor som på senare tid inte har imponerat särskilt mycket.

I EM för två år sedan slutade man sist i gruppen och årets VM nådde man efter ett mål på övertid i play off-matchen mot Irland. Den omtalade matchen där Thierry Henry nuddade bollen med handen  innan han passade vidare till det avgörande målet som tog Frankrike vidare.

Kanske dags för revansch nu för finalförlusten mot Italien i VM 2006?

Min kärlek för Frankrike då. Jag tyckte så oerhört synd om Zinedine Zidane när han blev utvisad i VM-finalen 2006 mot Italien, efter att ha skallat italienaren Marco Materazzi i bröstet. Italien gick och vann på straffar och Zidane fick avsluta karriären som syndabock.

Trots mina italienska rötter (min mormor är italienska och halva släkten bor där) har mitt hjärta bankat lite extra för Frankrike sedan dess. Jag tror Materazzi sa något väldigt elakt och förtjänade en skalle i bröstet. Eller i alla fall en egen utvisning. Vad tycker ni?

Förbundskapten Raymond Domenech tog i dag ut en trupp på 24 spelare, en ska bort innan 1 juni. Läs om det här  

So long. Och kommentera gärna.

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se