Ljungby

Spelartrupp klar till ny hockeyklubb

Nu är den första spelartruppen i den nya hockeyklubben Ljungby Hockey klar. Klubben kommer att starta i division tre nästa säsong.

Jens Nyman är ordförande i klubben och tillsammans med Henrik Karlsson berättar han om några av de mer kända namnen som kommer att spela i truppen för den nystartade klubben Ljungby Hockey nästa säsong.

– Henrik "78:an" Andersson, med grunden i Troja Ljungby. Thomas Augustsson, från Åseda, har spelat i Troja Ljungby i allsvenskan de senaste säsongerna. Även Henrik Elfving och Robert Sundin kommer vara med i uppstarten.

Ville först gå under Troja Ljungby
Tränare för det svartröda laget kommer att bli Johan Melin, som också är en av dem som varit med och dragit igång klubben. Att de har valt att starta en ny förening och inte vara en del av det redan etablerade Troja Ljungby, förklarar Jens Nyman såhär.

– Från början var tanken att vi skulle gå under Troja Ljungby, men det fungerade inte rent ekonomiskt och sponsormässigt.

Ekonomin frågetecken
Just ekonomin är det frågetecken som hänger i luften. Trots ett tufft utgångsläge har några sponsoravtal redan skrivts under. Henrik Karlsson tror att det finns något särskilt som lockar hos just Ljungby Hockey.

– Ungdomarna som inte tar plats i Troja Ljungby har ett till lag att falla emot, och det har gett mycket positiv respons.

Ines Micanovic
ines.micanovic@sr.se