Pigge satsar på stugor i Valdemarsvik

Grännäs camping i Valdemarsvik har väckt entreprenören och Visbybon Pigge Werkelins intresse. Werkelin har nyligen varit i Östergötland för att berätta om "drömstugan" - en satsning där stugägaren kan hyra ut sin stuga och byta boendevecka med någon annan stugägare.

Kommunalrådet i Valdemarsvik, Anders Carlsson, (C) uttrycker sig optimistiskt om Pigge Werkelins planer att utveckla Grännäs campingplats.

I ett pressmeddelande säger kommunalrådet att projektet drömstugan är särskilt intressant eftersom det är någon som kommer utifrån och vill investera i Valdemarsvik".

Han ser det som en möjlighet att utveckla Grännäs på ett sätt som de inte skulle klara av på egen hand. Han tror på 70-150 nya stugor.

- Grännäs camping är för liten för att ha de serviceanläggningar som egentligen skulle behövas. Med "drömstugan" skulle vi i ett slag få till en rejäl reception, en kvalitetsrestaurang och dessutom ett poolområde, öppet för alla, säger kommunalrådet Anders Carlsson.

Hundratalet drömstugor är redan sålda - från Åre i norr till Kalmar och Gotland i söder. Optionsavtal är redan skrivna för ytterligare 500 stugor - målsättningen är 1500.