Callne & Co

19/5 Majmorgon i förstämning

Våren doftar och spritter, men Norrbotten är ändå i förstämning. Igår inträffade en arbetsplatsolycka i gruvan i Malmberget och två människor omkom. Det berör oss alla.

Veckans co Ludde Wästfelt är en bluesman. Han är engagerad i Svartöns Blues, en förening som kom till för att råda bot på den brist på spelställen efter det att Stadspuben i Luleå lades ner. Vi möter föreningens nya ordförande Ulrika Lundberg, som sitter på sin post sedan januari och är Luddes önskegäst.

Igår inträffade en gruvolycka i Malmberget och två personer omkom. En krisgrupp finns naturligtvis i Malmberget, men vi hamnar även i någon slags kollektiv förstämning. Yvonne Steinwall är präst i Luleå Stift och delar med sig av sina tankar om kollektiv sorg - om döden men framför allt livet: "så skört men ändå starkt".

Morgonen fortsätter med musik då vi möter Magnus Ekelund som kommer till morgonstudion med sin gitarr. Han blev känd för den svenska publiken som Elmo, men artisten "Elmo" är borta och Magnus lär få leva ett tag med frågan om hur och varför man gör slut med sitt artist-alter ego.

En god morgon önskar vi Radio Norrbottens lyssnare.

Lena, Ludde & David