Primera División

Villa och Fàbregas på väg in - Zlatans framtid osäker

Den nykrönta spanska mästarklubben Barcelona jagar förstärkningar till nästa säsong. Om klubben får som den vill värvas Cesc Fàbregas och David Villa. Något som kan få Zlatan att lämna.

Cesc Fàbregas och David Villa är på väg in.

Om Zlatan Ibrahimovic är på väg åt andra hållet är däremot mer oklart.

– Han har kontrakt med oss och vi är nöjda, säger Barcelonas ordförande Joan Laporta enligt klubbens hemsida.

Två dagar efter att ligatiteln säkrades är planerna redan långt gångna inför kommande säsong i Barcelona. Framförallt är det två värvningar som är aktuella, anfallaren David Villa från konkurrenten Valencia samt Arsenals lagkapten Cesc Fàbregas.

Joan Laporta bekräftade också på tisdagen att förhandlingar sker med Valencia.

– Vi har inlett samtal med Valencia och de går bra. Jag hoppas att vi når en överenskommelse snart. Inget datum har sagts, men vi kommer att skriva kontrakt när det är som bäst för honom.

Frågan är om Villas ankomst också blir Zlatan Ibrahimovics uttåg. Spanska tidningarna Sport och El Mundo Deportivo skriver att Barcelona är villigt att ta emot anbud, men att det är svenskens beslut om han vill gå eller stanna kvar i det spanska mästarlaget.

El Mundo Deportivo spekulerar i också i en bytesaffär med Arsenal - Ibrahimovic till Premier league-laget och Fàbregas tillbaka till Barcelona där han var ungdomsspelare.

Arsenals lagkapten sade förra veckan att skulle han lämna Arsenal så skulle det i så fall vara för Barcelona.

Att anfallskollegan Thierry Henry är på väg bort från Barcelona till USA och MLS-ligan har mindre betydelse för Ibrahimovic, eftersom fransmannen under säsongen inte varit den som stått i vägen.

Laporta dementerade samtidigt uppgifterna om att svensken skulle vara på väg bort. Frågan är dock vad Ibrahimovic själv vill? Stanna kvar i Barcelona där han störst möjligheter att vinna Champions league men kanske får begränsad speltid eller flytta till en klubb, till exempel i Premier league, och bli nummer ett där?

På fotbollssajten:

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se