2010-05-19

Ödessymfoni och Vänsterpartiet!

För ett år sedan flyttade Leena Hamberg till Norrköping och i dag arbetar hon med att lära ut det svenska språket och så är hon biträdande rektor på Komvux. Det tar vi ett snack om i dag.

För några veckor sedan berättade vi om att tennisbanorna i Varamon i Motala bara får användas mellan klockan 7 och 18 måndag till lördag. På söndagar måste det var tyst. Det var efter att en granne klagat över att ljudet från tennisen störde för mycket och då fattade en tjänsteman beslutet att begränsa spelandet. Tennisklubben menar att det här hotar både deras ekonomi och tävlingsverksamhet. I måndags kväll var ärendet uppe på plan och miljönämndens möte i Motala och Conny Ringvide är moderat ordförande i nämnden och han berättar om vad de kom fram till.

Världens viktigaste och största filmfestival pågår just nu i Cannes. Där flockas hela världens filmbranch för att mingla och kolla på film. Och där det pågår en filmfestival där hittar man oftast vår reporter Ingela Brovik. Så även den här gången.

Igår fick Norrköpings Konstmuseum en gåva! Det är ett surrealistiskt konstverk av konstnären Erik Olson målad. Ödessymfoni heter konstverket som är från mitten av 30-talet. Vi ska till Konstmuseet och prata lite om den här speciella målningen och surrealismen.  På museet pågår just nu en stor utställning om surrealismen och hur den tog sig uttryck i Sverige genom konstnärerna i den s.k. Halmstadgruppen.

Den 19 sepember är det val och vi är lite nyfikna på varför partierna tycker som de tycker i olika politiska frågor. Så under några onsdagar har vi bjudit in ett parti i taget för att ta reda på vad de har för ideologi. I dag är det vänsterpartiets tur. Björn Alling som sitter i omsorgsnämnden i Linköping och Kerstin Hildebrand  som är kommunalråd i Norrköping kommer förbi studion.