friidrott

"Kan springa häck för fullt"

Susanna Kallurs comeback fortsätter att dröja.
– Mentalt blir man lite knäpp av att det är så mycket upp och ner, säger hon till Radiosporten.

Det har varit en lång kamp för att ta sig tillbaka på tävlingsbanan för den svenska häckstjärnan.

Fallet i OS-finalen i Peking 2008 var det senaste vi såg av Kallur i hetluften.

Sedan dess har hon rehabtränat och tålmodigt väntat på möjligheten till en comeback.

Tvillingsyster Jenny Kallur gjorde comeback i helgen på sprintdistanserna 100- och 200 meter.

Nu är det nära även Susanna.

– Vissa dagar känns det jättebra och jag känner att jag kan tävla i morgon. Men sen blir jag lite sliten och då känns det mindre bra, säger Kallur till Radiosporten.

Hon vill ha mer stabilitet i smalbenet innan hon gör sin comeback.

– Jag kan ju springa häck i fullt blås så jag är ju kapabel att tävla, men jag kommer inte tävla förräna jag känner mig helt förberedd och kan göra en hel säsong, säger hon.

Problemet är de muskler som omger smalbenet. Efter två operationer i det benet som trycker på i attacken mot häcken är musklerna ännu inte redo för full belastning.

– Det är just i de vinklarna som benet är lite svagt. Det är bara att köra på med häckträningen och ha tillräckligt med återhämtning.

Hur är det mentalt att rehabträna så här mycket?
– Det är klart att man blir lite knäpp till slut för att det är så mycket upp och ner. Det är lite jobbigt kan jag tycka, men dagar då det är bra är det bara att köra.

Finns tankarna på comeback i Diamond league Oslo i början av juni?
– Jag har liksom ingen specifik tävling i åtanke än så länge. Det är bara träning tills jag känner mig helt redo. Sen att det har stått i tidningarna om Oslo och New York har ju att göra med att jag är anmäld till de tävlingarna.

– Jag kan ju inte komma dagen innan och säga att jag vill ha en bana. Jag är anmäld och det är därför de spekulerar om det i tidningarna. Men det är inte så att jag har sikte på just de två tävlingarna, utan det får bli när det blir.

Eric Lundin
Martin Sundelius
radiosporten@sr.se