Fiasko eller Fest - Nu ska det avgöras

Om Sverige förlorar imorgon mot Danmark är säsongen 2009/2010 den största fiaskosäsongen för Tre Kronor genom alla tider. Att åka ut både i OS-kvartsfinal mot Slovakien (med vårt absolut bästa lag) och i VM-kvartsfinal mot lilla Danmark, skulle vara en enorm smäll för svensk ishockey.

Orkar ni hantera den pressen, alla ni 18-19-åriga VM-debutanter: Ekman-Larsson, Pääjärvi-Svensson, Erik Karlsson, Victor Hedman?? Ja, det tror jag! Det här VM-laget står för något nytt och fräscht. En positiv kaxighet som Pelle Mårts infört i J20-landslaget.

Jag tror att det leder hela vägen till en sensationell VM-final. Men som sagt...förlust imorgon och allt är förstört. För lång tid framöver.

** TV6 hade över 1 miljon tittare på Sverige-Kanada och över 800.000 på Sverige-Norge. Det ständigt (framför allt av fotbollskamarillan) smutskastade Ishockey-VM fortsätter att år efter år locka storpublik till TV och Radio.

Jag är säker på att en radiomätning imorgon eftermiddag när kvartsfinalen spelas skulle visa på över 1,5 miljoner lyssnare. Tyvärr är vi lite dåliga på att skryta här på SR, över våra fantastiska lyssnarsiffror i P4.

** Blogg-Rogge håller på att lära Sveriges Tre Kronor hur man hanterar annorlunda intervjuer. En mental process för spelare och ledare att inte bara mötas av "hur känns det?". Redaktör Burman är minst lika bra på små ytor som Omark, Nyllet och Mårtensson. "Är det du som kallas Snickar-Matte?" ett av många exempel.

** Tobbe "Sjökexet" Carlsson hade en förhoppning att Åström, Jönsson, Burman skulle tvingas flytta pga fullbokat hotell. Men vi lyckats tränga igenom den tyska byråkratin via intensivt lobbyarbete. Sorry, Tobbe, vi blir kvar!

** Fd Radiosportmedarbetaren och Åström-handledaren Ola Wenström utgjorde frukostsällskap i morse. Han undervisade en novis i hur man gräddar våfflor. Undertecknad lyssnade vördnadsfullt. Respekten finns kvar för Viasat-Ola efter hans hårda uttalande i augusti 1994 "det sista jag ville bli är handledare för nån jäkla praktikant men nu får vi göra det bästa av situationen, Tommy". Det var så det började....

** Mer från frukosten. Mest högljudd: Niklas Hooooooolmgren. Piggast: Niklas Jihde (har han någon gång haft en deppig dag?). Roligast: Nr 22 Södergren...alltid med glimten i ögat.


Tommy Åström

tommy.astrom@sr.se