Värsta krisen över i Storuman

I Storuman har det blivit stora problem med översvämningar. Sjukstugan, Parkskolan och Röbroskolan har drabbats.

Kommunalrådet Gunilla Lundgren i Storuman, som under förmiddagen inspekterat de översvämmade områdena menar att faran är över.

- Det ser mycket bättre ut, det är en stor skillnad och som det ser ut för tillfället så är krisen över.

Inför en kris som den här tycker Gunilla Lundgren att beredskapen har varit ganska bra.

- Vi har varit tvugna att låna material då vi inte haft nog med tillgångar eftersom det har varit så mycket vatten. Sedan handlar det ju alltid om vad som händer i nästa steg. Vi kan ju inte vara trygga riktigt än förrän vi vet att det inte kommer ännu mer smältvatten eller ännu mer regn, säger Gunilla Lundgren.

Hon säger vidare att anledningen till de stora skadorna vid exempelvis Sjukstugan hade att göra med att det gick sönder i en dagvattenledning. Det fanns det ingen beredskap för utan det handlar om olyckliga omständigheter. 

David Rydenfalk

david.rydenfalk@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Sveriges Radio