En omkom när buss med pensionärer välte

Haverikommissionen överväger att utreda eftermiddagens olycka där en turistbuss med ett 30-tal pensionärer ombord välte ner i ett dike på Ekerö utanför Stockholm. En person omkom och fyra skadades allvarligt. Kenneth Johansson är vd för bussbolaget som äger bussen.

– Det är en fruktansvärd tragedi att det här har hänt. Alla tankar går till de drabbade och anhöriga. Hur det har gått till vet jag inte. Jag vet bara att det hänt, och att bussen kommer att genomgå en teknisk undersökning, säger Kenneth Johansson vid bussbolaget.

Bussen bärgades på kvällen för en teknisk undersökning. Det är alltså ännu oklart vad som orsakade olyckan, där en turistbuss på utflykt med 33 pensionärer vid halvfyratiden i eftermiddags körde av vägen och tippade över vid avfarten till Stenhamra och Svartsjö utanför Stockholm.

Enligt polisen ska en person ha omkommit och 14 skadats, varav fyra allvarligt. Samtliga skadade har förts till sjukhus och kommunen har ordnat krishantering för de inblandade. Nu väntar också förhör med föraren, säger Ulf Lindgren presstalesman vid Stockholmspolisen.

– Föraren är förd till sjukhus och han kommer att givetvis att höras om det här, säger Ulf Lindgren, presstalesman vid Stockholmspolisen.