fotbollsarena om grupp e

"Danmark går inte till åttondelsfinal"

Tyvärr Danmark, det blir inget avancemang från E-gruppen. Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson tror istället på Holland och Kamerun.

Danmark
– Danmark har ingen fixstjärna, som Sverige har i Zlatan Ibrahimovic, däremot har man bredden. De spelare som kommer från den danska ligan är riktigt bra, som exempelvis Jakob Poulsen i AGF Århus, säger Richard Henriksson.

– När de danska spelarna spelar i landslaget så spelar de verkligen på maxprestation, vilket de måste, säger Bo Johansson, före detta förbundskapten i Danmark.

– De har en bra chans i VM och de är själva optimistiska. Jag var själv nere och träffade förbundskaptenen Morten Olsen och vi pratade i nära sex timmar, tillägger Johansson.

Holland
– Holland är favoriter. Morten Olsen kan Holland mycket väl. Han har ju tränat Ajax, säger Johansson.

– Mittfälts- och forwardsbesättningen är bland det bästa som finns i VM. Men backlinjen och även målvaktsbesättningen håller inte högsta klass, säger Richard Henriksson.

Kamerun
– Kan absolut hota Danmark om andraplatsen. De hör till storheterna i Afrika, men blandar och ger ganska mycket, säger Henriksson.

– Lite osäker på hur samspelta de är. Storstjärnan Samuel Eto'o brukar vilja göra allt själv när han spelar i landslaget, tillägger Henriksson.

Japan
– Har Kamerun i första matchen och det är inte helt omöjligt att de tar tre poäng där. I så fall kan de mycket väl nå åttondelsfinal för japanerna, säger Henriksson.

– De flesta spelarna kommer från den inhemska ligan, men de är väldigt bra och välorganiserade, tillägger Henriksson.


Richard Henriksson tippar gruppen:
"Holland och Kamerun går vidare till åttondelsfinal"

Radiosporten
fotboll@sr.se