Gävle

Politiker rev ner Muhammedbilder

Det moderata oppositionsrådet Inger Källgren Sawela i Gävle har polisanmält flera affischeringar på Kyrkogatan i Gävle. Affischerna hade tejpats upp på flera ställen på gatan och föreställde en skäggig man med en turban. I turbanen satt det det en bomb med en veke som var tänd. Under bilden fanns det en text med orden "This is Muhammed".

- Jag skulle gå från Stadshuset till Centralstationen och då såg jag att det var några bilder och jag tänkte att jag måste titta vad det är för bilder och då var det någon sådan där Muhammedbild. Då plockade jag ned de bilder som fanns kvar på väg till Centralstationen, säger det moderata oppositionsrådet Inger Källgren Sawela.

Varför plockade du ned dem?

- För det första såg det skräpigt ut och för det andra tycker jag det är synd om det blir bråk, säger hon.

Skulle du polisanmäla om du såg något annat som var uppklistrat på någon vägg?

- Jag skulle nog inte ringa polisen för att be dem plocka ner bilderna, det har du nog rätt i, men jag tyckte det var lika bra att göra det nu så att Gävle blir av med dem på något sätt.

Fruktar du att det ska bli någon konflikt mellan olika grupper i Gävle?

- Nej, jag är inte rädd för det och vi får hjälpas åt och försöka förstå varandra istället och det gör vi genom att vi reagerar på det här sättet, avslutar Inger Källgren Sawela.