Razzian i Gunnilse

Automatvapen och knark i MC-razzia

Samtliga medlemmar ur en av Hells Angels två lokalavdelningar i Göteborg greps vid gårdagens stora razzia mot klubbens lokal i Gunnilse.

Det framkom vid en presskonferens idag. Polisen gjorde även beslag av automatvapen och narkotika.

Flera hundra poliser deltog i insatsen, som beskrivs som lyckad Sven Ahlbin, chef för länskriminalpolisen.

– Vår målsättning var att ta allihopa, och det lyckades i stort sett.

Vid 18-tiden igår kväll stormade polisen in i lokalen, där Hells Angels hade föreningsmöte. Med vid insatsen fanns även andra myndigheter, till exempel folk från kronofogden, som beslagtog kontanter, tre bilar och två motorcyklar.

Att flera hundra poliser var på plats märktes såklart tydligt i området.

– Helt plötsligt hörde vi hur helikoptrar hovrade i luften, och ute på vår parkering stod massa piketbilar och poliser. Det var som i en film, ungefär som i de där Johan Falk-filmerna man sett, säger Jonas Andersson, som är arbetsledare för personalen på Lerjedalens Golfbana.

Även på andra platser i Sverige gjordes tillslag mot kriminella MC-gäng igår, men aktionen i Gunnilse igår var klart störst. Insatsen har förberetts under lång tid, men själva gripandena gjordes på fem minuter ungefär.

Totalt omhändertog polisen 22 personer, och av dessa har tolv anhållits, misstänkta för bland annat misshandel. Samtliga anhållna är män, och de nekar till brott.

– Nu väntar fortsatt utredning och det ska förhoppningsvis leda fram till lagföring i flera fall, säger Sven Ahlbin på polisen.

– Det som sker närmast är förhör, förhör och förhör. Imorgon kan det eventuellt bli tal om häktningsförhandlingar.

Martin Eriksson
martin.eriksson@sr.se