fotbollsarena radiosporten om grupp f

"Historien talar emot Italien"

Italien kommer inte att försvara VM-guldet från 2006, det är FotbollsArena Radiosporten rörande överens om. De går däremot vidare från gruppen tillsammans med Slovakien.

Nya Zeeland
– VM är ett stort mål i sig själv. Om de lyckas ta några poäng så är det positivt. Vi ser fram emot tre matcher och blir det en fjärde så är det bonus, säger Nya Zeeländaren Paul Gilchrist, som bor i Sverige.

Fotboll är långt ifrån den populäraste sporten i landet men intresset har börjat stiga.

– Nya Zeeland är ett sporttokigt land så det här är stort även för rugbyintresserade, säger Gilchrist.

– De får se till att inte släppa in så många mål så det inte blir pinsamt, säger Susanna Andrén.

Italien
– Det är inte så många som snackar om Italien så här före mästerskapet och det är väl för att de äldre nyckelspelarna är lite på dekis, säger Susanna Andrén.

– Jag säger inte att det är dåliga spelare. de kan fortfarande gå långt i turneringen. Men historien säger att det inte ska gå att försvara guldet. Det har ju bara hänt två gånger tidigare (Italien 1934, 1938 och Brasilien 1958, 1962) och det var länge sen, säger Richard Henriksson.

Slovakien
– Det finns en hel del namn här som vi känner igen, men som landslag inte mycket till historia som vi känner till, säger Susanna Andrén.

– Och det gör nog att vi underskattar dem rätt så rejält. Man vann sin kvalgrupp som var en av de bättre, säger Richard Henriksson.

– Min personlige favorit är Napolis 22-åriga Marek Hamsik, som är en av Serie A:s bästa mittfältare, tillägger Henriksson som höjer ett varningens finger för Slovakien.

Paraguay
– De har haft svårt när de väl har tagit sig till VM. De har bara kommit så långt som till åttondelsfinal (1998, förlust mot blivande världsmästarna Frankrike). Man har ju några riktigt bra spelare, säger Richard henriksson.

– Frågan är hur mycket nyckelspelaren Roque Santa Cruz lider av att inte har varit ordinarie i Manchester City. 2006 pratade man om att han var den som måste lyckas för att laget skulle gå långt och jag tror det blir samma visa denna gång.


Richard Henriksson tippar gruppen:
"Det är rätt givet vilka som går vidare. Italien och Slovakien."

Radiosporten
fotboll@sr.se