fotbolls-vm

Skador ska inte påverka Sydafrika under VM

Skador har stört Sydafrikas uppladdning inför VM. Men Fulhams Kagisho Dikgacoi försäkrar hemmapubliken om att det inte kommer vara ett problem under själva mästerskapet.

Mittfältaren Kagisho Dikgacoi fick sin debutsäsong i Fulham förstörd av skador. Dikgacoi tappade mycket i vikt och har varit ett frågetecken inför VM, precis som landsmannen Benni McCarthy.

– Vikten har varit min största oro men jag har jobbat hårt Fulham. Efter träningarna brukade jag träna lite mer med fystränaren, eftersom jag ville finnas med i laget som ska spela VM, säger Dikgacoi till Fifas hemsida.

25-åringen kom tillbaka och fick starta sju matcher i Premier league och var även delaktig på Fulhams väg till finalen i Europa league. De senaste landslagssamlingarna med Sydafrika har han dock missat.

– Det är väldigt skönt att vara tillbaka. Jag har spelat med de här killarna ett tag nu och även om jag inte kunde följa med dem på de senaste samlingarna I Brasilien och Tyskland, känner jag att jag enkelt kan komma tillbaka I laget. Jag tror att kvaliteterna som fick vald till laget fortfarande är till nytta för tränaren.

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se